Jövedéki adatszolgáltatás, adóbevallások

A jövedéki törvény az adóraktárak, a jövedéki engedélyes kereskedők és a felhasználói engedéllyel rendelkezők részére kötelezővé teszi a rendszeres adatszolgáltatások benyújtását. Az adatszolgáltatási kötelezettség többek között kiterjed a jövedéki termékek előállítására, felhasználására, megsemmisítésére vagy megsemmisülésére, bizonyos esetekben azok beszerzésére, tagállamból történő behozatalára és kivitelére, valamint a zárjegyek beszerzésére, felhasználására.

Bizonyos esetekben az adatszolgáltatások automatikusan, a szállítási okmányok visszaigazolásával jutnak el az adó- és vámhatósághoz, mint például az elektronikus termékkísérő okmány visszaigazolásakor.

Nagyon fontos, hogy az adatszolgáltatásokat a megadott határidőig, megfelelő adattartalommal és helyes adatokkal kitöltve nyújtsuk be, hiszen az adóbevallásunk, vagy készletfelvételünk alapját is ezek az adatok fogják szolgáltatni, késedelmes benyújtás esetén pedig bírságra is számíthatunk.

Ha Ön nem tudja, hogy kell-e adatszolgáltatást teljesítenie, esetleg gondot okoz az adatszolgáltatás elkészítése, vagy egyszerűen kiszervezné az ezzel járó adminisztrációs terheket, keressen nyugodtan, jövedéki adatszolgáltatási és adóbevallási szolgáltatásom keretében szívesen segítek Önnek!

 

Horváth Nikolett
jövedéki ügyintéző
+36/30-645-60-46
nikolett.jovedek@gmail.com